Stanje u budžetu Opštine Vladičin Han – stabilno tvrdi prvi čovek lokalne samouprave

Autor: Lj. Pavlović

U odgovoru predsednika Opštine Vladičin Han na pitanja Vesnik017 o stanju u budžetu nakon brojnih sudskih izvršenja građana, a na osnovu Zakona o dostupnosti inforamcija od javnog značaja, Goran Mladenović tvrdi da je stanje u opštinskoj kasi stabilno. Utuženja građana za zauzeće zemljišta prilikom pravljenja puteva, prema njegovim rečima su iz različitog perioda, ali su postala masovna pre dve godine.

„Utuženja su iz različitog perioda, a masovna su postala 2022. godine. Koliko je novca nepohodno izdvojiti ne znamo, jer to zavisi od okončanja sudksih posupaka i vansudskih poravnanja koja budu zaključivana. U periodu od 2022. do 18. septembra ove godine izdvojeno je oko 88 miliona dinara,“ stoji u pisanom odgovoru predsednika Mladenovića.

Goran Mladenović, predsednik Opštine Vladičin Han

Na pitanje kako je sve to uticalo na izvršenje budžeta, tvrdi da je do pisanja informacija, izvršenje budžeta bilo redovno i da će ceo problem biti rešen isplatom nadoknade za zauzeto zemljište, kao i to da će korisnici budžeta racionalno raspolagati opredeljenim sredstvima iz opštinske kase. A povodom zaduživanja, ne rekavši koji je iznos u pitanju, Opštine, kaže:

„Krediti koji je podigla Opština Vladičin Han je namenjen kapitalnim investicijama u skladu sa odlukom SO Vladičin Han koja je doneta uz prethodnu saglasnost sa Ministarstvom finansija.“

U odgovoru, takođe, ne stoje ni podaci o rebalansu budžeta kojim su sredstva umanjenim nekim od korisnika.

Inače, kako nas je predsednik hanske Opštrine, Mladenović obavestio – najmasovnije tužbe pristižu iz advokatskih kancelarija Milana Stankovića, Katarine Stojmenović, Stojana Takića, Tanje Đorđević, Jovice Sokolovića, Blaža i Nenada Menkovića iz Leskovca, Vladice Popovića i Dragivoja Popovića iz Niša i Miloša Aleksića iz Vladičinog Hana.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.