Mladi glumac iz Vladičinog Han, Jovan Veljković uskoro će obeležiti mali, ali značajni jubilej u Surdulici

Jovan Veljković, mladi, ali već afirmisani glumac poreklom iz Vladičinog Hana 24, januara ove godine, u Surdulici će proslaviti 10 godina od kada je prvi put stao na neku pozorišnu scenu. Kako sam kaže, mali jubilej je odlučio da obeleži u surduličkom Kulturnom centru gde je, kao učenik tamošnje Tehničke škole, počeo da se bavi glumom. Pred surdučkom publikom nastupiće sa monodramom „San smešnog čoveka“.

Za kratko vreme od diplomiranja u Novom Sadu, Jovan se ostvario kroz više uloga u filmovima, serijama i pozorišnim predstavama. Ove godine imaćemo prilike da ga vidimo u novim ulogama, rame uz rame sa nekim od najpoznatijih naših glumaca. Na Superstar kanalu emitovaće se dve TV serije u kojima igra. U seriji „Pad“, u produkciji „Firefly“, igra glavnu ulogu uz našu najveću filmsku zvezdu, Milana Marića. U šestoj sezoni serije „Ubice moga oca“ pojaviće se u osam epizoda u takođe značajnoj ulozi.

Jednu od glavnih uloga dobio je u filmu „Peščane plaže Marsa“, u produkciji „Apollon platforme“.

Priseća se prošlogodišnjeg razgovora, baš negde u ovo vreme, kada je nakon diplomiranja po prvi put od srednjoškolskih dana, opet kročio na pozornicu svog rodnog grada, pred publikom koja ga je podržala u tim početničkim koracima.

„Nakon prošlogodišnjeg razgovora za Vesnik017, mogu reći da je period koji je usledio bio najbolji i da je najuspešnija profesionalna godina iza mene. Dosta sam snimao žanrovski različite uloge, u žanrovski različitim projektima. Zahvalan sa Bogu na tome jer osećam veliku radost što sam odmah nakon diplomiranja imao prilike da toliko radim. Imao sam prilike da igram sa velikim brojem eminentnih dramskih umetnika – Ljubom Bandovićem, Borisom Isakovićem, Milanom Marićem, Vukom Kostićem… Posebno bih izdvojio jednu kratku scenu od nekoliko sekundi samo, koju sam odigrao sa jednim od najvećih, ako ne i najvećim, Petrom Božovićem, legendarnim glumcem“ kaže Jovan.

Jovan Veljković sa legendarnim, Petrom Božovićem

Ime Jovana Veljkovića, prvog profesionalnog glumca iz Vladičinog Hana već je prepoznatljivo. Prema onome što nam je u razgovoru otkrio o projektima i ulogama na kojima radi, o velikim ljudima i uz poznata imena, bez sumnje, njegova ime u svetu glume često ćemo susretati.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

5 thoughts on “Mladi glumac iz Vladičinog Han, Jovan Veljković uskoro će obeležiti mali, ali značajni jubilej u Surdulici

  1. Sjajan momak iz sjajne porodice. Nikada nisam sumnjao da će uspsti da ostvari svoj dečački san. Želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.

  2. Glumac, kad pozelis da ti moja Ljilja napravi palacinku sa crnim i belim kremom, imas broj javi se 🙂 Puno uspeha u daljem radu zelim!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.