Bračnom paru iz Vladičinog Hana sa dvoje maloletne dece ukrali automobil u Grčkoj

Godišnji odmor za porodicu Dragana i Biljane Stevanović iz Vladičinog Hana u Grčkoj postao je noćna mora. Oni su sa dvoje maloletne dece, četrnaestogodišnjim Ilijom i sedam godina mlađim Pavletom, dan pre povratka sa mora kući, ostali bez automobila. Sve se odigralo u Nea Plagii, 19. na 20. avgust. Stojanovići su sigurni da im je auto ispred vile, gde su odseli, bio tu oko pola tri preko noći, što su potvrdili turisti iz komšiluka. Takođe, i Biljana sa sinom Ilijom, koji su bili na noćnom kupanju oko jedan sat posle ponoći i videli pri povratku sa plaže, da su im kola tu. Ona su nestala u vremenu od pola tri preko noći do pet izjutra. Pre toga, lopovi su očigledno pokušali da obiju automobil lebanskih tablica, sudeći po uništenoj bravi na suvozačevom mestu, ali nisu uspeli, pa im je sa Stevanovićevim autom, parkiranim do njih, to pošlo za rukom.

„Da je automobil između pola tri, iza ponoći i pet izjutra bio tu , potvrdili su nam ljudi smešteni u istoj i susednim vilama, kada su nas ujutro videli na parkingu u panici. Jedan čovek iz Makedonije, sa kojim smo se upoznali na plaži, obišao je celo mesto u potrazi i svi su pokušavali nekako da pomognu. Međutim, neprijatno sam iznenađen postupcima grčke policije. Nisu hteli da pregledaju snimke video-nadzora okolnih kafića i restorana, nisu saslušali ljude iz komšiluka, nisu uzeli broj motora, niti broj šasije. Samo registarski broj. Kada sam prijavio krađu, rekli su mi da moram u policiju u Nea Mudanji, na 15 kilometara od Nea Plagie, gde smo mi boravili. Na pitanje kako ću do tamo, rekli su mi „snađi se“. Srećom, odvezao me je vlasnik vile gde smo bili smešteni,“ priča nam Dragan.

U policiji, kaže on, nisu hteli ili nisu mogli da se sa njim sporazumeju na engleskom, insistirajući na konverazciji na grčkom, koji Dragan ne zna. Na jedvite jade su pustili čoveka koji ga je dovezao, da im prevodi.

„Sve ovo što pričam, ne pričam zbog auta, već zbog naših turista, da znaju šta ih sve može snaći. Ne očekujemo da će grčka policija naći auto. Možda, slučajno, neko od naših. Kontaktirala nas je i naša Hančanka, Ana Nikolić koja živi na Tasosu i ima svoju turističku agenciju tamo, da nam pomogne, možda slučajno neko od naših turista negde vidi automobil,“ veli Dragan.

Po njega i porodicu, morali su da dođu prijatelji iz Vladičinog Hana kako bi izbegli novo maltretiranje sa decom, nakon preživljenog šoka. Dragan kaže da su u celoj situaciji imali sreće što im pasoši nisu ostali u kolima, gde su ih obično ostavljali. Kada se vratio kući, slučaj je prijavio i ovdašnjoj policiji.

Draganu Stevanoviću je ukradeno putničko vozilo marke „opel zafira“, sivo-metalik boje, registarskih oznaka VR 060 JO.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.