Gimnazija upisuje nove učenike u dva odeljenja, od sportske za sada nema reči

Autor: Lj. P.

Gimnazija „Jovan Skerlić“ u Vladičinom Hanu za narednu školsku godinu upisaće ukupno 56 učenika prvog razreda na dva smera. Po 28 učenika imaće slobodnih mesta na društveno-jezičkom i prirodno-matematičkom smeru.

„U našoj školi mesta za narednu školsku godinu ima za 56 učenika, po 28 na prirodno-matematičkom i društveno-jezičkom smeru,“ rekao nam je Ivica Marković, direktor hanske gimnazije.

Na pitanje da li ima izgleda, kako je lane u predizbornoj kampanji najavio Zoran Stojanović, poslanik iz Vladičinog Hana ispred DSS-a, da u Hanu u okviru gimnazije zaživi smer za sportiste, Marković kaže da bi bilo lepo, ali da će tek za narednu godinu zvanično zatražiti mišljenje resornog ministrstva.

„Mnogo toga Hanu nedostaje za sportsku gimnaziju. Prvenstveno je to zatvoreni bazen, ali i mnogi sposrtki tereni,kao i stručni kadar, ali ćemo u svakom slučaju pokušati,“ kaže on.

Prema rečima Markovića, ono što je još veći problem od nedostatka infrastrukture je sve manje učenika iz godine u godinu, što je sasavim normalno kada se sve manje dece rađa. Za sportsku gimanziju nema dovoljno učenika samo iz hanske opštine, iako ima dece koja postižu izuzetno dobre rezultate. Da bi opština privukla i učenike iz regiona i imala šta da ponudi, neophodna bi bila izgradnja učeničkog doma. Istina, takvo što je uveliko najavljivano pre sedam-osam godina, ali od plana se nije dalje odmaklo, a mesto za izgradnju učeničkog doma je pretvoreno u parking za kamione i stovarište građevinskog materijala.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.