Autor: Lj. Pavlović
Umetnik u pripremi jela, Jovan Pejković (22) iz Suve Morave kod Vladičinog Hana, kratku ali prebogatu karijeru u kulinarstvu okitio je brojnim nagradama. Kao master student na Visokoj poslovnoj školi iz Leskovca do sada je na individualnim i ekipnim takmičenjima osvojio više nagrada u zemlji i inostranstvu. Najnovija je prva u pripremi tiramisua na nedavno održanom 8. po redu Gastro kupu u Novom. Takođe i dve druge nagrade – za moderno restiransko jelo i u ekipnom delu takmičenja za najbolju tortu koju su pripremili studenti Visoke poslovne škome iz Leskovca.



Ova godina „ovenčana“ je u drugim uspesima. U Nišu, na Gastro festivalu pripale su Jovanu prva nagrada za moderno restoransko jelo od piletine, u Rumuniji takođe pobedničko za jelo od ribe, kao i u Crnoj Gori, u Budvi, za najbolji dezert. Takođe, ove godine, na takmičenju kulinara na Braču, u Hrvatskoj, zauzeo je dva prva mesta – za najbolju tortu, a uz to i za najlepše figurice od dekor mase.



Ljubav prema kuvanju, posebno prema pripremi slatkiša, porodično je nasleđe. Jovanova majka, Olivera, takode se profesionslno bavi tim poslom.
„Zaista volim da kuvam i mislim da je sreća spojiti tu ljubav i posao. Najviše volim da radim dezerte, na neki moderan način,“ kaže nam ovaj talentovani mladić.
Pored toga što se i dalje stručno usavršava, kao što smo već pomenuli na master studijama, on i radi. U porodičnoj firmi u kojoj uskoro predstoji proširenje i neki noviteti, angažovan je i u Hotelu „Narcis“ na Vlasini.
Ljubav prema kulinarstvo
Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiroračun, sa naznakom "DONACIJA"
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik 017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Broj žiroračuna: 205-423569-81