Kuća Janića dobija izgled doma zahvaljujući humanim ljudima

Autor: Lj. P.

Kuća četvoročalne porodice Janić iz Kunova, kod Vladičinog Hana, polako dobija obrise doma uz pomoć brojnih dobrih ljudi koji im pomažu. Veći deo na unutrašnjoj adaptaciji stare seoske kuće je završen, ali je ostala još jedna soba koja je, kako se vidi na fotografijama, u očajnom stanju. Gordana Novković iz Kunova, koja je Janićima pružila ogromnu pomoć, apeluje na ljude da Aniti, samohranoj majci sa troje dece, pomognu kako bi osposobili i ovaj deo kuće.

Nakon dodele seoskog domćinstva za samohranu majku sa troje dece, koja je morala da bude adaptirana, udruženim snagama humanitarne organizacije, ali i pojedinci, pomogli su Aniti da renovira kuću, koja nije imala gotovo nikakve uslove za život. Iako nije sve završeno, kockice se polako sklapaju, i kuća počinje da liči na dom. Nabavka nameštaja je skoro pri kraju – nedavno su obezbeđeni dva ormara i jedan radni sto. Takođe i kreveti za Darka i Aleksu i za Anitu, dok sestra Irina još uvek čeka. Nedostaje još jedna polica za TV.

„Humano srce“ im je takođe obezbedilo deo bele tehnike, ali radi i na unutrašnjoj adaptaciji kuće, gde je postavljen laminat, okrečeno…

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.