OJT u Vladičinom Hanu za godinu i po podnete svega tri krivične prijave za bespravnu seču šuma

U toku protekle godine i za prvih pet meseci ove, Opštinskom javnom tužilšatvu u Vladičinom Hanu podnete su samo tri krivične prijave za bespravnu seču šuma.

„Od tog broja, dve prijave su podnete od strane građana, gde su isti i oštećeni a jedna od strane Policijske stanice Vladičin Han, zbog krivičnog dela šumska krađa, iz čl. 275 Krivičnog zakona,“ obavestila nas je Ljiljana Petrović, zamenik javnog tužioca u Vladičinom Hanu.

U obaveštenju stoji i to da su dve krivične prijave, protiv ukupno tri lica, podnete u toku protekle godine, odbačene, dok po poslednjoj prijavi, od 31. maja ove godine, odluka još uvek nije doneta.

U članu 275, Krivičnog zakona piše – Ko radi krađe obori u šumi, parku ili drvoredu jedno ili više stabala a količina oborenog drveta je veća od jednog kubnog metra kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno u nameri da se oboreno drvo proda, ili ako je količina oborenog drveta veća od pet kubnih metara ili ako je delo izvršeno u zaštićenoj šumi, nacionalnom parku ili drugoj šumi sa posebnom namenom, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.