OJT u Vladičinom Hanu za godinu i po podnete svega tri krivične prijave za bespravnu seču šuma

U toku protekle godine i za prvih pet meseci ove, Opštinskom javnom tužilšatvu u Vladičinom Hanu podnete su samo tri krivične prijave za bespravnu seču šuma.

„Od tog broja, dve prijave su podnete od strane građana, gde su isti i oštećeni a jedna od strane Policijske stanice Vladičin Han, zbog krivičnog dela šumska krađa, iz čl. 275 Krivičnog zakona,“ obavestila nas je Ljiljana Petrović, zamenik javnog tužioca u Vladičinom Hanu.

U obaveštenju stoji i to da su dve krivične prijave, protiv ukupno tri lica, podnete u toku protekle godine, odbačene, dok po poslednjoj prijavi, od 31. maja ove godine, odluka još uvek nije doneta.

U članu 275, Krivičnog zakona piše – Ko radi krađe obori u šumi, parku ili drvoredu jedno ili više stabala a količina oborenog drveta je veća od jednog kubnog metra kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno u nameri da se oboreno drvo proda, ili ako je količina oborenog drveta veća od pet kubnih metara ili ako je delo izvršeno u zaštićenoj šumi, nacionalnom parku ili drugoj šumi sa posebnom namenom, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.