Takmičenja kulinara u Hanu i narednih dana

Nadmetanje u kuvanju različitih specijaliteta u Vladičinom Hanu i okolnim mestima održavaju se već nekoliko godina i ovakav vid druženja ljudi koji vole dobar zalogaj, postaje tradicija. U hanskoj opštini u naredna tri dana biće održana dva okupljanja kuvara, amatera.

„Repinski kotlić“, takmičenje u pripremi riblje čorbe biće održano sutra u istoimenom selu kod Vladičinog Hana, na igralištu. U utorak, iduće sedmice, biće organizovano i takmičenje u pripremi ajvara – „Izađi mi na teglu“. Karavan već nekoliko godina na nivou zemlje održava takmičenje u pripremi ovog specijaliteta sa juga Srbije u kome pobednici dobijaju vredne nagrade. Učesnici će dobiti sve što je potrebno za pripremu ajvara. Pobednička ekipa će dučestvovati u finalu, kada se bira najbolji ajvar u Srbiji.

Nedavno je u Hanu održano i takmičenje u pripremi gulaša. Učesnici su pored često i gosti okolnih mesta na sličnim takmičenjima, odakle dolaze ekipe u i Vladičin Han. Neke od ovih manifestacija dobijaju i internacionalni karakter, pa je bilo i učesnika iz regiona. Organizatori i oni koji rado kuvaju, kažu, najmanje je bitno ko će pobediti, već je cilj ovakvih događaja okupljanje i druženje ljudi.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.