Subvencije za kupovinu kabina za traktore za veću bezbednost vozača

Agencija za bezbednost saobraćaja uputila je poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama, ili kabine, za upotrebljavani traktor. Njihova procena je da u Srbiji postoji oko 100.000 traktora bez zaštitnog rama, ili kabine. Najviše ih je u centralnoj Srbiji, oko 50 odsto. Na osnovu Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvnecionisane dodele ramova za traktore sve lokalne samouprave bi trebalo da obaveste zainteresovane o uslovima dodele subvenija . Modeli i tipovi traktora za koje će biti subvencionisana dodela kabina su : IMT 533, IMT 539IMT 540, IMT 542 i IMT 549.

Iz Agencije podsećaju da je jedna od glavnih mera za smanjenje stradanja i pokušaja minimiziranja povreda vozača traktora kada dođe do nezgode usled prevrtanja, ugradnja ispitanog i odobrenog zaštitnog rama.

„U Srbiji , u poslednje tri godine usled prevrtanja na traktorima bez kabina nastradalo je čak 86 lica, van javnih puteva – na njivama, livadama, u šumama. U istom periodu u saobraćajnim nezgodama na putevima sa učešćem traktora poginulo je 78 lica, odnosno u poslednje tri godine poginulo je 164 vozača , dok je povređeno njih 360,“ podaci su Agencije za bezbednost saobraćaja.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.