Država stopirala radove na rekonstrukciji puta Kacapun- Urmanica

Autor: Lj. Pavlović

Pre izvesnog vremena radovi na rekonstrukciji državnog puta IIB reda, od Kacapuna do Urmanice, stopirani su. Nenad Antanasijević, direktor izvođača radova, „Goše komerca“ iz Vranja kaže da je radove stopirala država.

„Radove na rekonstrukciji puta od Kacapuna do Urmanice je stopirala država i kada nam da „zeleno svetlo“, nastavićemo sa asfaltiranjem,“ rekao nam je Antanasijević u telefonskom razgovoru. On kaže da su na svim gradilištima radovi prekinuti, i to ne samo u hanskoj opštini. Nije završen ni put u Repištu, gde je „Goša komerc“ uskladištio materijal, i već je delom pokraden.

Sa asfaltiranjem pomenutog državnog puta se stiglo do Bačvišta, što znači da je veći dro radova završen. Do Kacapuna, konkretno mosta preko Lepeničke reke, ostao je manji deo.

Međutim, na nekoliko mesta na novom asfaltu pojavile su se pukotine, o čemu su nas meštani obavestili, ali je i izvođač radova već upoznat sa tim.

„Sve će to biti popravljeno, ne može da ostane tako. Nije ništa strašno, verovatno je valjak „pocepao“ asfalt. To je prvi sloj asfalta i, kako smo načuli, izgleda da je odobreno postavljanje i drugog,“ rekao nam je Antanasijević.

Početak radova na rekonstrkciji navedene deonice puta bliži se godišnjici. Inače, meštani su do sada bili jako zadovoljni delom rekonstruisanog puta. Najpre time što je proširen i asfaliran, ali i onim koji je samo posipan tucanikom i uvaljan, kojim su vozili tokom cele zime, pa se nadaju da će i da e ovaj problem biti prevaziđen. Radovi se obavljaju preko JP „Srbija puteva“.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.