Balinovčani će uskoro dobiti asfaltni put

U Balinovcu, na samo par kilometara od Vladičinog Hana u toku su pripreme za asfaltiranje puta u dužini od 250 metara. Put koji vodi do šest-sedam kuća u tom delu naselja je zemljani, što im otežava svakodnevne aktivnosti tokom zime.

„Ja sam bliže glavnom putu, ka Letovištu, asfaltiranom, pa nije veliki problem. Međutim, u gornjem delu naselja jeste. Ima i dece i starijih ljudi. Asfalt znači svima,“ kaže Jovan Đorđević (71), koji tu živi od 1984. godine.

Posetu radilištu predsednika Opštine Vladičin Han, Gorana Mladenovića koristi čovek da sa izvođačima radova dogovori da se ulaz u pomoćne objekte kraj puta nekako uredi, da voda ne bi prodarila unutra, posle kiše. Dolazi i predsednik Saveta MZ, Slađan Đorđević. Brine ga zemljište koje je „skinuto“ zbog proširenja puta, da ne počne da se obrušava. Iznosi problem predsedniku i, saznajemo, da potporni zidovi projektom nisu predviđeni, ali da će lokalna samouprava, ako bude bilo potrebe, nešto preduzeti. Meštani komenatrišu da ne znaju ko je projektant, kažu, nikada ga nisu videli da dođe i na terenu vidi situaciju i razgovara sa meštanima šta je to što njima treba, uz sve češću rečenicu na mnogim mestima – da je to tako,kada se projektuje iz fotelje u nekoj kancelariji.

Predsednik opštine, Goran Mladenović sa predsednikom MZ Balinovce, Slađanom Đorđevićem

„Ne treba komentar na to šta znači asfatni put. Zemljanim smo zimi mogli vozilima samo kada ga očiste. Automobile redovno ostavljamo dole, kraj glavnog puta i idemo pešice,“ kaže Đorđević.

Predsedniku skreće pažnju i na pristupni do groblja, najbliži u selu, ali i na neke prilaze do kuća koji su suženi zbog prosecanja ovog puta koji će biti asfaltiran.

„Ovde 40, 50, 70 godina nije rađen put, tako su živeli njihovi očevi, dedovi… Sada se uređuje 250 metara za asfaltiranje. Takođe radimo i u Gramađu , oko 330 metra, a u Donjoj Koznici je završeno asfaltiranje na 250 metara. Sve tri deonice rade se u sklopu projekta Ministarstva za regionalni razvoj, a vrednost radova je oko 12 miliona dinara,“ kaže Mladenović.

On podvlači da je ove godine grebanog asfalta ugrađeno na oko 7,5 kilometara puteva u 10 MZ, od Priboja, Suve Morave, Žitorađa, Prekodolca i dr. asfaltirana je ulica Veljka Vlahovića, do puta u Kacapunu i drugim selima, sve ukupno između 10 i 12 kilometara puteva.

„Ugovoreni su radovi za Ljutež, oko 1,5 km, radimo sanaciju klizišta u Poljani kako bi uredili Prvomajsku i ulicu Jurija Gagarina, gde ni leti često ne može da se prođe. Radićemo Bore Stankovića, uređujemo kompletnu mrežu. U prigradskim naseljima koristimo grebani asflat. Ovde recimo, ne može. To je bacanje novca, kao i nasipanje, “ kaže Mladenović.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.