Biljana Pijevac, najbolja medicinska sestra Doma zdravlja u ZC Surdulica

Autor: Lj. Pavlović

SURDULICA – Na konkursu za najbolju medicinsku sestru ili tehničara Doma zdravlja Zdravstvenog centra iz Surdulice ove godine je proglašena Biljana Pijevac.

U obrazloženju kolektiva u kome radi navodi se da je ona „izuteno odgovorna, komunikativna, posvećena poslu, poseduje ogromnu empatiju i spremnost za pomoć pacijentima. Pored toga, ona je kolegijalna, poštovana i voljena kao koleginica, edukator mlađim medicinskim sestrama i tehničarima.“

Biljana Pijevac je 2000. godine počela sa radom u Domu zdravlja, ZC Surdulica, ali u Zdravstvenoj ambulanti na Vlasini. “ Kako navodi ZC, Biljana je kao jedina medicinska sestra na Vlasini, pokazala požrtvovanost i odgovornost u radu sa pacijentima, u razuđenoj seoskoj sredini, po svim vremenskim uslovima, koji na toj visoravni umeju da budu veoma okrutni. Od 2004. godine počinje sa radom u Domu zdravlja ZC Surdulica, u intervencijama, gde je uvek puno pacijenata i radi se u stresnim uslovima.

„Meni je ovo priznanje i satisfakcija za dalji rad,“ kaže nam kratko i dodaje da nije ni znala za izbor jer je bila na odmoru, ali da je lepo iznenađenje.

Biljana Pijevac je, inače, poznati ljubitelj Vlasine, koju je zavolela odmalena, kada su porodično ododlazili na izlete. Međutim, kako kaže, Vlasina je zaista osvojila dok je tamo radila.

„Rodom sam iz Vlasotinca, otac nas je često vodio na izlete. Vlasinu sam volela i ranije, ali sam je stvarno upoznala i još više se vezala za to mesto dok sam tamo radila i živela,“ kaže Biljana.

Tamo je, veli, pronašla svoj mir i svaki slobodan trenutak provodi na Vlasini. Majka je troje dece, veoma uspešnih studenata.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.