Danas je Međunarodni dan humanosti

Autor: Lj. Pavlović

Širom sveta danas se obelažava Međunarodni dan humanosti. Na današnji dan orgnaizacije iz te obalsti podsećaju nas da nikada humanost nije bila potrebnija nego danas. Neki se sećaju svojih heroja… Naš heroji su naši sugrađani.

„Danas je Dan humanosti i želimo da iskoristimo priliku da se svima vama zahvalimo. Hvala što se brinete za druge i što ste uvek tu, za sve naše akcije. Dejan Stojanović, sedmogodišnjak iz Vladičinog Hana, sutra putuje u Tursku i to, dragio prijatelji, zahvaljujući vama,“ poručili su iz Humanitarne organizacije „Humano srce iz Surdulice, poželvši dečaku uspešno lečenje.

Stefan Stanković, predsednik organizacije, izrazio je neizmernu zahvalnost i humanitarnoj Fondaciji na saradnji, kao i svima onima koji su bili uz mališane kojima je bila potreba pomoć za lečenje.

„Naši sugrađani su položili najvažniji ispit u životu. Pokazali su da ujedinjeni možemo sve i siguran sam da ćemo nastaviti i u narednom periodu da brinemo jedni o drugima. Posebno mi je drago što u ovakvim akcijama učestvuju deca, naši naslednici,“ poručio je on.

„Humano srce“ jedina je organizacija te vrste u Surdulici, ali i u Vladičinom Hanu, za čije se mališane bori da obezbedi novac novac za lečenje, ali i za odrasle i socijalno ugrožene. Za dve godine rada iza sebe ima preko 12 akcija.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.