Devojke za primer, pobedničku nagradu ustupile Janićima iz Kunova

Autor: Lj. Pavlović

Prošlogodišnje pobednice na nivou Srbije u pripremi ajvara, ekipa „Mlade nade“ iz Vladičinog Hana šporet „smederevac“, nagradu, poklonile su Aniti Janić, samohranoj majci sa troje dece. Mlade devojke, Mirjana Petković, Jana Đokić, Anastasija Cvetkovići Sandra Stojilković su odmah po proglašenju pobednika rekle da će nagrada biti donirana u humanitarne svrhe.

„Odlučile smo i prte takmičenja da ćemo nagradu, ukoliko je bude, nekome pokloniti. Na početku nismo znale kome će nagrada biti uručena, ali smo bile sigurne da će to biti nekome kome je šporet neophodan. Uz pomoć nadležnih službi, smatramo, da smo odabrale pravu porodicu kojoj je bio potreban,“ rekla nam je Mirjana, kapiten ekipe.

Ove mlade devojke dale su svoj doprinos da Janići steknu barem približne uslove za normalan život, što bi mogli da učine i mnogi od nas. Da u kući koju su Janići dobili od Ministarstva za brigu o selu, u ne baš zavidnom stanju, obezbede uslove za solidan život u 21. veku trude se i humanitarne organizacije, ali i pojedinci. Međutim, bez novih prozora i ulaznih vrata, njih četvoro teško će i pored „smederevca“ uspeti da zagreju kuću. U Vladičinom Hanu postoji više preduzeća koja se bave izradom, pa se nadamo da će se među njima naći i humani ljudi.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.