Divac fondacija poziva mlade da im se pridruže u radu

Autor: Lj. P.
Fondacija Ana i Vlade Divac poziva sve zainteresovane mlade sa teritorije lokalnih samouprava  Vladičin Han, Obrenovac, Prokuplje, Zaječar i Vlasotince da se prijave za članove odbora omladinskog fonda. Mogu se prijaviti svi zainteresovani od 18 do 40 godina koji smatraju da mogu da urade nešto za sebe i mlade u svojoj opštini ili gradu, a žele da budu članovi upravnog odbora omladinskog fonda.

„Vaša uloga će biti da na osnovu definisanih prioriteta i potreba mladih, upravljate programom omladinskih fondova što uključuje i odlučivanje o finansiranju i podršci neformalnih grupa mladih u vašoj zajednici,“ piše u pozivu.

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine, podržavaju se omladinski fondovi u navedenim mestima. U toku prethodne godine podržano je ukupno 63 projekta mladih iz ovih pet lokalnih samouprava. 

Projekat „Omladinski fondovi“ realizuje se sa ciljem povećanja učešće mladih u procesima lokalnog razvoja, kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje pokreću i vode mladi.

Rok za podnošenje prijava je do 21. avgusta ove godine.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.