Vladičin Han dobio još jednog majstora trube

Autor: Lj. P.

Bojan Krstić (40) poznati trubač iz Vladičinog Hana od sinoć je i zvanično majstor trube. Na saboru trubača u Guči, Krstiću je dodeljeno majstorsko pismo, najviše priznanje trubačima u našoj zemlji. Kako je izjavio Krstić na dodeli priznanja, ovo je najsrećniji dan u njegovom životu. Ujedno, ovo je veliki uspeh i za orkestar i za Vladičin Han, mesto poznato u zemlji i u svetu po vrsnim muzičarima.

„Na ovo sam čekao 15 godina. Bilo je uspona i padova, ali svih ovih godina sam izdržao i jedno i drugo i izborio se. Ovo priznanje posvećujem svojoj pokojnoj majci, koja nije sa nama već šest meseci. Ona je bila moja najveća podrška da uspem,“ rekao je Krstić.

Ovaj uspešni muzičar sa trubom se „druži“ od šeste godine. Sa 13 godina je osnovao svoj orkestar i nakon dve godine postojanja osvaja svoju prvu nagradu na predtakmičenju trubača u Surdulici, „Vlasinkom letu“. Od tada se ređaju nagrade a kruna uspeha je „Zlatna truba“ 2015. i pobedničko mesto dve godine kasnije na Dragačevskom saboru. Krstić sa svojim orkestrom nastupa svuda u Evropi. Zajedno sa njim svira i njegov naslednik, sin Luka.

Fotografije: sa fb Bojana Krstića

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.