JP „Vodovod“ traži povećanje cena usluga

Autor: Lj. Pavlović

Javno preduzeće „Vodovod“ u Vladičinom Hanu Opštinskom veću Opštine Vladičin Han uputilo je novi cenovnik proizvoda i usluga. Nadzorni odbor je 1. aprila ove godine usvojio novi cenovnik koji je, kako piše u Odluci objavljenoj na opštinskom sajtu – uslovljen povećanjem cena ulaznih elemenata za obavljanje osnovne delatnosti preduzeća, kao što je povećanje cena sirovina koje su višestruko uvećane: energenata, vodovodnog materijala, goriva, rezervnih delova.

„Cilj donošenja odluke o usvajanju Cenovnika proizvoda i usluga JP „Vodovod“ je usposatvljanje ravnoteže između poslovnih prihoda i rashoda preduzeća u skladu sa dugoročnom strategijom razvoja i održivog poslovanja preduzeća, radi unapređenja procesa proizvodnje, nesmetanog vodosnabdevanja, prečišćavanja i odvođenja otpadnih voda,“ stoji u obrazloženju odluke o podkupljenju „NO „Vodovoda“ upućenoj OV, koju je piotpisao Ivica Petrović, predsenik tog organa.

Sadašnja cena vode za domaćinstva iznosi 57 dinarai 17 dinara za kanalizaciju po metru kubnom. „Vodovod“ je predložio da kubik vode za domaćinstva košta 66 dinara i 20 knalizacija.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.