Kristina Nikolić, sa Vlasine, najbolji master student na prestižnom Univerzitetu u Briselu dobila i priznanje svog fakulteta

Dvadesetpetogodišnja Kristina Nikolić danas je nagrađena poveljom za studenta generacije 2016/2017. godinu Fakuklteta političkih nauka i dekana, prof. dr, Dragana Simića. Kristina je pre dve godine na FPN-u, na osnovnim akademskim studijama Međunarodne politike, diplomirala kao student generacije. Ove godine je proglašena i za najboljeg masteranta na Univerzitetu u Briselu.

„Priznanje sa mog fakulteta biće značajan podsetnik na jedan lep period u Beogradu, studentske uspehe i moje drage profesore i kolege. Žao mi je što nisam mogla da dođem iz Brisela i da lično primim nagradu na ceremoniji organizovanoj na fakultetu “ napisala nam je ova uspešna devojka.

Kristina je nakon diplomiranja na FPN-u dobila stipendiju i školovanje nastavila u Briselu. Na dodeli diploma je nedavno dobila posebnu nagradu dekana, Žoela Bransona, kao najbolji student na departmanu Political Science: Europen and International. Među konkurencijom od oko 180 studenata iz Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.

Kristina u Briselu

Kristina potiče sa Vlasine. Nakon osnovne škole, sama se otisnula u svet. Gimnaziju je završila u Nišu, studije u Beogradu. Svaka etapa života joj je donosila nove izazove, za šta je u svakom trenutku, zahvaljujući sopstvenoj posvećenosti školovanju i podršci porodice, uvek bila spremna. Kaže da je posebno ponosna na uspeh u inostrasntvu, u novoj sredini, među ljudima drugih kultura i tako velikoj konkurenciji. Uspeh duguje i svom matičnom fakultetu, koji joj je pružio široko obrazovanje koje, ne samo da ne zaostaje za onim prestižnim u svetu, već je u odnosu na mnoge bio mnogo i zahtevniji.

Na master studije je otišla zahvaljujući Dositejevoj stipendiji koju dodeljuje Minstarstvo sporta i omladine VRS. Pred njom je mnogo planova, a prioritet je dalja saradnja sa njenim mentorom, Džonatanom Holslagom, sa kojim nastavlja saradnju na publikovanju njenog master rada i na doktorskim studijama. Nakon toga, najverovatnije će se vratiti u Srbiju.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.