Mladi Hančanin, Jovan Pejković osvojio prvo mesto u kulinarstvu na beogradskom sajmu vina, turizma i ugostiteljstva

Autor: Lj. Pavlović

Na nedavno završenom Sajmu vina turizma i ugostiteljstva u Beogradu, „FOOD VISION BY BALKAN OPEN“ Jovan Pejković iz Vladičinog Hana osvojio je prvo mesto,, kao predstavnik svoje, Visoke poslovne škole iz Leskovca. Među velikom konkurencijaom predstavnika iz Srbije, Alabanije, Severne Makedonije i Republike Srpske on je zajedno sa kolegama, Markom Lazarevićem i Sarom Aranđelović osvojio prvo mesto u konkurenciji „BEST YOUNG SHEFS TEAM“.

„Zajedno sa kolegama iz Visoke poslovne škole iz Leskovca, Markom Lazarevićem i Sarom Aranđelović osvojili smo prvo mesto u kategoriji „BEST YOUNG SHEFS TEAM“, gde se takmičilo oko 30 kuvara iz regiona. Imali smo zadatak da pripremimo hladno predjelo, glavno jelo i dezert. Moj deo posla bila je poslastica, pa sam pripremio tiramisu na moderan način,“ kaže Jovan, apslovnet na smeru menadžment tehnologije hrane i gastronomije.

Karijeru u ovom veoma cenjenom i traženom poslu započeo je još u srednjoj školi . Do sada je , kako sam kaže, učestvovao na dosta takmičenja i ovo mu nije prva nagrada. Svoje znanje unapređuje u inostranstvu, kroz različite projekte i rad u najboljim restoranima u Grčkoj, Nemačkoj, Sloveniji.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.