Najveće interesovanje za kuće za mlade u Vojvodini, u Hanu kupljene četiri

.

Minisatrstvo za brigu o selu ove godine na konkurs za dodelu seoskih kuća sa okućnicom očekuje oko 5.000 zahteva. Milan Krkobabić za Tanjug je reako da je prošle godine vladalo veliko interesovanje za dodelu kuća. Do sada je obezbeđena 1.631 kuća u 110 lokalnih samouprava. U njima je useljeno 5.000 ljudi, a od tog broja 2.250 dece.Što se tiče područja gde su kuće najtraženije, to je Vojvodina, pre svega zbog dobre infrastrukture i rešenih imovinsko-pravnih odnosa.

„Među onima koji su rešeili stambeno pitanje najviše je mladih, ili 20 odsto, 50 odsto njih već ima zaposlenje, a reč je o ljudima različitih zanimanja, od prosvetnih radnika, IT nomada, mladih poljoprivrednika…“ rekao je Krkobaić za Tanjug.

On je najavio da je plan programa da, nakon obezbeđivanja stambenog protora, pređu na pomoć mladima zainteresovanim za pokretanje sopstvenog posla, kroz pokretanje privrednih, kao i uslužnih delatnosti.

U opštini Vladičin Han do sada su obezbeđene četiri kuće za isto toliko porodica. Da bi neka kuća ušla u program kupovine seoskih kuća za mlade, selo u kome se nalazi mora da ima bar jedan od uslova za to – školu, poštu, prodavnicu, ambulantu… Stoga su i kuće u brdskim selima retke koje će dobiti nove stanare, gde nema ni jednog od previđenih uslova. Do sada je u brdsko-planinskom delu opštine po programi Ministarstva za brigu o selu kupljena samo jedna.

S

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.