Odbornici SO Vladičin Han menjaju OIK

Na sednici lokalne Skupštine u Vladičinom Hanu, u četvrtak ove sedmice, odbornici će razmatrati Odluku o razrešenju članova i zamenika članova opštinske Izborne komisije i imenovanju novih. Na osnovu Zakona o lokalnim izborima koji je Narodna skupština RS donela 4. februara ove godine, jedinice loklanih samouprva su u obavezi da najkasnije do 15. ovog meseca, obrazuju nove lokalne IK.

„Na osnovu Zakona o lokalnim izborima, umesto 12 članova i predsednika, OIK će ubuduće imati šest članova i predsednika. Članovi i zamenici članova IK u stalnom sastavu, imenuju se na predlog odborničkih grupa, srazmerno njihovoj zastupljenosti u ukupnom broju odbornika koji pripadaju odborničkim grupama,“ izjavila je za Vesnik017 Danijela Popović, predsednica SO Vladičin Han.

Na dnevnom redu je, između ostalog i, razmatranje Predloga Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost za naredni jednogodišnji period. Korisnici opštinskog budžeta – Opštinska uprava, Javno pravobranilaštvo, Centar za socijalni rad, PU „Pčelica“, Centar za kulturu i Sportski centar, podneće izveštaje o radu u toku prošle godine.

Sednica SO Vladičin Han je zakazana za 10. februar ove godine, u 17 časova i 30 minuta.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.