Počeo remont VHE

Od danas, pa u narednih mesec dana u Vlasinskim hidroelektranama iz Surdulice biće obavljen redovni godišnji remont postrojenja. Remont je počeo jutros, pražnjenjem sistema i odvraćanjem voda u koritima reka Vrla , Romanovska i Masurička. Pražnjenje akumulacije HE „Vrla 4“ u Polomu, biće obavljeno u popodne, počev od 15 časova.

Totalni zastoj u radu VHE trajaće mesec dana, kada JP „Vodovod“ u Vladičinom Hanu ostaje bez redovnog vodosnabdevanja i prelazi na alternativni. Korisnici vode sa gradske mreže u tom periodu vodom će biti snabdevani iz bunara u Suvoj Moravi. Nadležni ne preciziraju kakva će snabdevenost biti, naglašavajući da su tehničke pripreme za remont VHE obavljene, i nadaju se da većih problema neće biti, računajući da je vreme zalivanja bašti i polja kukuruza već prošlo, zbog čega često leti viši delovi grada ostaju bez vode.

Svake godine u vreme remonta i Opštinsko veće, Opštine Vladičin Han donosi plan restrikcije vode sa gradske mreže u selima, koja imaju više izvora za snabdevanje, kako bi se obezbedile dovoljne količine vode za gradsku sredinu.

Fotografija sa sajta EPS-a

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.