Muke stanara u Beogradskoj ulici

Ovih dana ovako izgleda deo Beogradske ulice u Vladičinom Hanu. Inače, neki stanari kažu, tako izgleda već četiri meseca. Kako kaže Emilija Stojiljković, stanarka Samačkog doma, ne može da odvede dete do škole, ode na posao, a uz to, ova žena je i onkološki pacijent.

Prolaz do zgarde

„Radovi su počeli još letos. Više izvođača se ovde promenilo . Doteraju bager i parkiraju, rade par sati, pa mašina stoji po mesec-dva, sklone je, dođu drugi, pa sve nanovo. Koliko smo čuli, problem predstavlja neki visokonaponski kabl… U Samačkom domu živi osam porodica, a u mojoj je šet članova. Koliko je zgrada stara, toliko su je dodatno doveli u opasnost da se sruši,“ kaže ona.

Dve kuće odsečene od uluce
Putanja

Radovi su, kako nam je rekla, počeli 6. juna ove godine. Poslednji put, bager je došao prošlog ponedeljka, radio dva-tri dana, ali je mašina i dalje tu, zatvarajući prolaz stanarima navedene zgrade, delimično i ulicu, u čijem su produžetku još dve kuće. Njihove stanare prilikom obilaska, nismo pronašli.

„Imam dve ćerke. Jedna ima tri godine i ide u vrtić. Iako ne bi smela zbog bolesti, ja moram da je prenesem ovde. Starija je osnovac. Nosimo joj duplu obuću da bi čista otišla u školu. Da ne pričam o starijim ljudima koji par meseci nisu izašli iz ulice. Ovde ispod zgrade postoji putanja, ali je i ona teško prohodna,“ priča Emilija.

Njena majka dodaje da još uvek drva nisu doterali zbog radova, pitajući se kako će ih preneti, kada ni sami ljudi ne mogu da prođu.

U ovoj uličici, na samo par minuta od glavne, Svetosavske, radi se kompletno uređenje – kanalizacija i vodovodna mreža da bi bila asfaltirana. Navedena ulica je pre par godina kompletno rekonstruisana, iako je već imala asfalt. Ovaj krak, sa putem koji podseća na seoske, gde je samo par kuća, je zaobiđen.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Muke stanara u Beogradskoj ulici

  1. Bravo za vesnik 017. Javno pohvaljujem informacije sa terena i probleme koji muče građane. Ja za raniju rekonstrukciju pomenute ulice nisam znao, ali verujem. Nastavite sa iznošenjem i negativnih dešavanja u našem Hanu, i smatracemo Vas profesionalni. Želim Vam uspeh u radu.. 👍.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.