Hančani najbolji u pripremi gulaša

Uz dobro raspoložaenje i zabavu prošao je još jedan „Hani kotlić“, takmičenje u pripremi u gulaša u na sporstkom centru Vladičinom Hanu. Ne zbog toga što su domaćini, već što su se na mnogim takmičenjima pokazali kao dobri gastronomi, ali i gurmani, Hančani su i briljirali na današnjem nadmetanju, osvojivši sva tri prva mesta. Ekipa „Badže“, po oceni žirija, danas je pripremila najbolji gulaš, zatim „Repinski riblji kotlić“ i na kraju „Žitorađska mućkalica“. Fer plej ekipa je „Sedam veličanstvenih“ iz Vranja a njvaeselija, „Buđa i Cuca“

„Pobedničke ekipe dobile su pehare, a za prvo mesto i kotlić, za drugo umetničku sliku, a za treće skaru. Na takmičenju je učestvovalo osam ekipa, dok je bilo prijavljeno ukupno 17. Međutim, kako je juče takmičenje odloženo bog kiše, mnogi zbog drugih obaveza nisu došli. Tako je bilo i sa dve ekipe iz Severne Makedonije čiji su se članovi juče vratili kućama,“ rekao nam je Miodrag Pešić, u ime organizatora.

Organizovana su i takmičenja u ispijanju piva, gde je pobedila ekipa „Kafana meanče“, dok je u nadvlačenju konopca pobedila „Žitorađska mućkalica“.

Svi posetioci su nakon proglašenja pobednika i dodele nagrada, mogli da probaju specijalitete učesnika.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Hančani najbolji u pripremi gulaša

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.