Porodica Ilić i raj za posetioce u Kacapunu

Autor: Lj. Pavlović

Na samo par kilometara od Vladičinog Hana, skriveno među zelenilom i šumom, nalazi se Seosko turisticko domacinstvo Ilić u Kacapunu. Mali raj, kao sa neke razglednice, koji još uvek nije zasjao u punom sjaju jer, Ilići nisu do kraja realizovali sve što su zacrtali.

“ Seosko turističko domaćinstvo Ilić bavi se seoskim turizmom i poljoprivredom. Što se tiče turizma, imamo kategorisane tri kamp parcele i jedan apartman u kojem primamo goste koji koriste smeštaj. Apartman je trentno u fazi renoviranja i očekujemo da ga zavrsimo na jesen, za porodični smeštaj, sa četiri ležaja. Zbog renoviranja apartmana, trenutno primamo isključivo grupne posete kao i kampere. Naši gosti imaju na raspolaganju i bazen za plivanje. Neki naredni planovi su izgradnja jos dva A Frame apartmana za smeštaj gostiju,“ rekao nam je Aleskandar (32), koji sa sestrom Mirjanom (33), koja je nosilac domaćinstva, i suprugom Anitom, svojom vršanjikom, korak po korak svoj san sprovode u delo, uz podršku i ostatka porodice.

Ilići se pored turizma, bave i poljoprivredom. Na svom gazdinstvu imaju 250 košnica, sopstvenu baštu i plastenik.

„Imamo 250 košnica pčela, ali proizvodimo i matice i rojeve. Takođe, i baštu i plastenik gde proizvodimo hranu za nas i naše goste. Moram da napomenem da je pre godinu dana Opština Vladičin Han asfaltirala put do Kacapuna, pa je sada svima lakše da dođu do nas kao i do manastira Sveti Ilija koji potiče iz 13. veka i privlaci sve veći broj ljudi,“ kaže Aleksandar.

Pored manastira, koji i mimo praznika privlači podetioce iz tog kraja, turistima je privlacna i rek, Kacapunska ili Kukaviča, kako je meštani zovu, sa virovima za kupanje i netaknuta priroda sela.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.