Povratak na velika vrata Vladane Radonjić

Autor: Lj. Pavlović

Vladana Radonjić (23) danas je postala državni prvak u ful kontaktu, u kategoriji +70 kilograma, na prvenstvu u kik boksu, održanom u Požarevcu. Ona je članica Kik boks kluba „Vitez“ iz Niša, gde živi i radi. Kako kaže, zbog obaveza na poslu prethodnom periodu je imala dužu pauzu, što ne znači da nije bila aktivna i trenirala, što dokazuju i današnji rezultati.

Vladana Radonjić

Vladana je poreklom iz Vladičinog Hana i njena sportska karijera je započela uz oca, Dejana, takođe veoma uspešnog kik boksera, dizača tegova, boksera. Iza nje su u istim sportovima brojne značajne nagrade sa takmičenja u zemlji inostranstvu.

Dejan i Vladana Radonjić

U dizanju tegova ispred KDT „Morava“ u Vladičinom Hanu postigla je vrhunske rezultate. Na Svestkom prvenstvu u powerliftingu, sa samo 15 godina, 2016. je postala svetski šampion u svojoj kategoriji u tom sportu. Postavila je novi svetski rekord podigavši 140 kg u disciplini čučanj.  U kategoriji T1, do 82,5 kilograma, u disciplini powerlifting raw, osvojila je prvo mesto. Od samog početka u klubu, gde je bila jedina devojčica, beležila je uspehe. Prvo obaranje svetskog rekorda u benchu, podizanjem 59 kg, a dedliftu 170 kg, postigla je samo tri godine od početka treniranja.

Ona je i vicešampion države u olimpijskom boksu. Više puta je bila prvak Centralne Srbije i Jugoistočne Srbije u boksu. Još jedan sport u kome se oprobala je i bacanje kugle.

Za uspeh koji je postigla danas na prvenstvu, zahvaljuje se svojim sponzorima.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.