Povređeni na pružnom prelazu u Stublu imaju višestruke prelome

Autpr: Lj. P.

Dvoje povređenih na pružnom prelazu u Stublu, selu u opštini Vladičin Han, nalaze se u KBC u Nišu, potvrđeno nam je u Opštinskom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu. Muškarac star 57 godina, nezvanično iz Jelašnice, sela u surduličkoj opštini koji prevozi hleb, ima povrede glave i višestruke prelome, dok četrdesetsedmogodišnja žena ima prelome grudnog koša. Takođe, nezvanično, radi se o zaposlenoj u OŠ „Vuk Karadžić“ u Stublu, koja radi u odeljenju u Vrbovu.

Kako je saopštila kompanija „Srbija Kargo“ na delu pruge Niš- Preševo, između stanica Suva Morava i Priboj Vranjski, usled neblagovremenog zaustavljanja ispred putnog prelaza, u 6:05 došlo je do naleta teretnog voza na putnički kombi kada su povređeni voza i suvozač. U pitanju je voz na relaciji Subotica-Preševo. Dok se meštani žale na neobezbeđene pružne prelaze i nepreglednost istih zbog rastinja, iz „Srbija kargo“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ apeluju na učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobrćajanu signalizaciju, kako bi se sprečile nesreće.

Uviđaj su obavili OJT i policija iz Vladičinog Hana, a na lice mesta bila je i komisija preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“ i „Srbija kargo“ za isleđenje vanrednih događaja.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.