Praznične dekoracije izrađene veštim rukama

Autor: Lj. P.

Po više nego simboličnim cenama u odnosu na fabrički izrađene, ali i na trud koji je uložen, Jelena Rulić u centru Vladičinog Hana prodaje božićne ukrase za dom. Od buketića zrelog žita, preko venčića, skasijica sa zelenim žitom pa sve do ukrašenih crkvica. Skoro sve je od prirodnog materijala, osim saksijica, koje su uvijene jutom, ukrašene divljim i gajenim sušenim cvećem, šišarrkama, žirevima. Cena je od 250 pa do 500 dinara.

Jelena svake godine za Badnje veče i Božić prodaje ova mala umetnička dela. Kaže, još na proleće počne da prikuplja materijal, a sama izrada traje oko dva meseca. Pomažu joj članovi porodice, ali i drugarice.

„Od proleća počinje prikupljanje ćveća, kasnije šišarki, žireva, a u jesen hrastovog lišća… Žito se seje na dan Svete Varvare da bi bilo spremno Božićne praznike. Sve što ovde vidite, sačinjeno je od prirodnog materijala, osim mašnica, koje su kupljene,“ kaže Jelena.

Interesovanja kupaca ima i sada, ali najviše se prodaje uoči Badnje večeri, a Jelena je do sada stekla i stare mušterije koje isključivo od nje kupuju žito za jedan od najvećih srpskih praznika.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.