Promocija „Zaustavljenog voza“ Vojkana Ristića

Autor: Lj. P.

Od kada je prvih nešto više od 100 tek odštampanih knjiga Vojkana Ristića, „Zaustavljeni voz“ stiglo do čitalaca, prvo pitanje koje se postavlja je – kada će promocija. Ristić kaže da će promocije biti u Vladičinom Hanu, ali tek nakon izbora, za kada priprema spektakl.

„Zaustavljeni voz je sentimentalna i poetska hronika o staništu koje u svom imenu ima persijsku reč Han, što je svratište, odmorište, kafana, prenoćište na karavnaskom drumu, i vremenu kakvog nema u reprizi,“ piše u recenziji Petra Pece Popovića, novinara i pisca.

U taj delić istorije Hana, Ristić je „ugradio“ uspomene ne samo na mesto, već i na ljude i događaje, a kako kaže „tačnost zabeležena se može sagledavati iz ovog ili nekog drugog ugla.“

U njoj će zauvek biti zabeleženo i prvih 63 „1. prazreda koji su svoja mesta rezervisali pre nego što će „Zaustavljeni voz“ stati među korice. Knjiga je štampana u 300 primeraka i već je rasprodata u pretplati.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Promocija „Zaustavljenog voza“ Vojkana Ristića

  1. Svaka čast, Vojkane, knjiga je odlična…pravi omaž svom rodnom gradiću; pravo je uživanje čitati ovakvo štivo. Emotivno, umetnički ubedljivo….pravi pogodak!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.