Saslušanje svedoka povodom smrti četvorogodišnjeg D. Đ. tek posle 10. februara u OJT

Do 10. februara ove godine u Opštinskom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu očekuju da budu prikupljeni svi podaci, kao i obdukcioni nalaz sa Instituta za sudsku medicinu iz Niša u vezi smrti četvorogodišnjaka D. Đ. koji je nakon gutanja stranog tela u vrtiću „Čarolija“ preminuo.

„Tek tada ćemo početi sa salušavanjem svedoka, nakon čega će uslediti nalaz veštaka i drugih nadležnih institucija u vezanih za smrt D. Đ. koji je preminuo nakon gušenja“ izjavio je za Danas Dragn Nikolić, opštinski javni tužilac, koji je reako i da je to nesvakidašnji nesrećan slučaj, kakav nije zabeležn u Srbiji.

Tužilac Nikolić, u cilju istrage, nije želeo da prejudicira da li se prema nezvaničnim informacijama dečak „ugušio nakon što je progutao žir sa novogodišnje jelke, ili neki drugi predmet uključujući i dečju igračku“

Dečak je 27. januara u vrtiću progutao strrani predmet nakon čega je počeo da se guši. Hitna pomoć je dete prebacila u ZS Surdulica, gde mu ukazana pomoć a zatim upućen u UKC Niš. Tamo je operisan, ali tokom noći preminuo. Kako je obrazloženo iz UKC Niš – dečak je doveden sa teškim moždanim oštećenjima.

Jedna vaspitačica je u vrtiću je suspendovana povodom ove tragedije, a do današnjeg dana direktorka vrtića se nije oglasila povodom nesreće.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.