Sindikat „Sloga“ podneo krivičnu protiv direktora „Teklasa“

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ Osnovnom javnom tužilšatvu u Vladičinom Hanu podneo je krivičnu prijavu protiv direktora privrednog društva „Teklas Automotiv“, Vedata Sahinkaye i drugih NN lica zbog krivičnog dela falsifikovanja isprava. U saopštenju sindikata stoji da se time u preduzeću sprečava garantovana sloboda sindikalnog udruživanja i nanosi direktna šteta sindikatu.

„Članovima sindikata „Sloga Teklas Automotiv“ NN lice uručiloje lažne ispisnice na kojima je utisnuto ime sindikata i navedeni podaci koje je neophodno popuniti radi istupanja iz članstva. Određeni članovi sindikata su popunili taj dokument i predali ga rukovodstvu sindikata, koje je utvrdilo da su ispisnice lažne i da su dovedeni u zabludu po pitanju isčlanjenja,“ piše u saopštenju.

U njemu se dalje navodi da sindikat od OJT u Vladičinom Hanu očekuje sprovođenje istrage, prikupi sve dokaze i nakon toga podigne optužnicu i pokretane sudski postupak.

U Udruženom sindikatu Srbije „Sloga“ smatraju da se na gore navedeni način „opstruiše sindikalno udruživanje radnika, zagarantovano Zakonom o radu RS i zastrašuju njegovi članovi, budući da je taj sindikat prepoznat kao sindikat koji ne pristaje na rad suprotan dostojanstvenom radu, neadekvatnoj zaštiti na radu i minimlanoj zaradi koja je u Srbiji kod većine stranih investitora postala uobičajeno pravo a ne izuzetak, kako bi trebalo.“

„Teklas“ je deo turske kompanije koja je u Vladičinom Hanu počela sa radom 2016. godine. Prva je strana kompanija u hanskoj opštini, ali ujedno i privatna, u kojoj je formiran sindikat. U fabrici se proizvode gumena creva za potrebe najpoznatijih svetskih proizvođača automobila.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.