Srednjoškolke iz Hana učestvovale na Srpskoj olimpijadi filozofije

Učenice dve srednje škole u Vladičinom Hanu, Gimnazije „Jovan Skerlić“, Lara Stevanović i Tehničke škole, Mina Veličković nedavno su učestvovale na XII takmičenju SoFija – Srpskoj olimpijadi filozofije u Požarevcu. Iako se nisu plasirale za dalje takmičenje, uspeh koji su postigle dospevši do nadmetanja na republičkom nivou, predstavlja satisfakciju i za njih za njihovu profesorku, mentora, Biljanu Radenković.

Učesnici su imali zadatak da napišu esej na jednu od četiri teme. Takmičenje je održano u prisustvu predsednika Srpskog filozofskog društva, Slobodana Kanjevca, kao i istraživača Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, Milice Seklović i Miloša Jeremića koji su govorili o programu obuke „Čemu još filozofija?“

Nakon takmičenja, požarevačka gimnazija se potrudila da učesnike ugosti, pa je organizovana poseta Galerije Milene Pavlović Barili.

Kako nam je rekla profesorka Radenković, učenici dve srednje škole se pripremaju i za druga nadmetanja.

„Učenici gimnazije i Tehničke škole pripremaju se i za takmičenje na konkursu Gimnazije „Ruđer Bošković“ iz Beograda i Filozofski fakultet iz Niša. U pitanju je takođe pisanje eseja,“ kaže ona.

„Cognitia libera“ je takmičenje u organizaciji „Ruđera Boškovića“, dok po konkursu za najbolji video-esej, niškog fakultet, rade na temu „Filozofija u svakodnevnom životu.“

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.