Stablo platana zasađeno u znak sećanja na preminulog člana HELP-a

U Parku prijateljstva, kod Vrle, predstavnici Opštine Vladičin han i Help-a nedavno su zasadili stablo platana u znak sećanja na Klausa Jirgena Hedriha, člana uprvanog odbora te organizacije. Stablo su zasadili predsednik Opštine, Goran Mladenović, njegov zamenik, Vladimir Kostić, direktorka organizacije „Help-Hilfe zur Selbsthilfe“ u Srbiji, Aleksandra Brkić i šef Helpove kancelarije iz Vranja, Bane Stanojković.

Klaus Jirgen Hedrih, bivši parlamentarni državni sekretar bio je član UO Helpa-a od 1985. do 2020. godine.Organizaciju je predstavljao širom sveta a u njoj je dobrovoljno radio i posvatio život humanitarnom radu i razvojnoj saradnji. Posebno zadovoljstvo su mu predstavljale posete Zapadnom Bakanu.

Platan u parku prijateljstva

„Ovim činom želeli smo da odamo poštu našem kolegi i dugogodišnjem članu UO Help-a. Drago nam je da smo baš u Vladičinom hHnu zasadili stablo i da ćemo se zajedno sećati Klausa Hedriha i njegove posvećenosti humanitranom radu i podršci ugroženim grupama stanovništva u Srbiji,“ rekla je Aleksandra Brkić, direktorka knacelarije Help-a u Srbiji, naglašavjući da će ta organizacija nastaviti svoju misiju unapređenja uslova života ugroženih grupa staniovništva u saradnji sa loklanim partnerima.

Kako je tom prilikom rečeno, Klaus Hedrih je posebno pozitivne utiske i lepa sećanja na uspešnu saradnju Helpa-a i lokalnih partnera poneo sa juga Srbije, jer ta organizacija i Opština Vladičin Han mogu da se pohvale dugogodišnjom uspešnom saradnjom. Zajedničkim naporima, i uz donatosrku podršku u vrednosti od više od milion evra, realizovano je više projekata pomoći ugroženom stanovništvu u njihovom ekonomskom osnaživanju i poboljšanju uslova stanovanja. Stablo platana zasađeno je u parku Vrla , čiji naziv – Park prijateljstva, oslikava uspešnu saradnju Opštine Vladičin Han i nemačke organizacije Help.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.