Takmičenje u pripremi ajvara uskoro u Hanu

Autor: Lj. Pavlović

Najveći gastronomski karavan na Balkanu, takmičenje u pripremi ajvara, „Izađi mi na tegle“, u Vladičinom Hanu biće održano 19. septembra na platou ispred Centra kulture. Organizatori učesnicima obezbeđuju kompletno opremljen takmičarski štand, šporet „smederevac“, papriku, drva, tegle, ulje, šećer i so.

Zainteresovani mogu da se jave u Centar kulture u Vladičinom Han lično ili na broj telefona 063 692 084 do 18. septembra tekuće godine. Broj ekipa je ograničen. Za pobednike su pripremljene i nagrade.

Inače, Vladičin Han na ovom takmičenju učestvuje od početka organizovanja. Ekipa iz Vladičinog Hana, „Mlade nade juga“, prošle godine je u finalu osvojila prvu nagradu za najbolje pripremljen ajvar. Nagradu koju su dobile takmičarke, šporet, namenile su u humanitarne svrhe.

Prošlogodišnje pobednice „Mlade nade juga“

Karavan „Izađi mi na teglu“ ove godine obeležava jubilarni, 10. rođendan. Ove je godine počeo u Nišavskom okrugu, u Merošini, 26. avgusta i biće organizovan u ukupno 15 mesta u Srbiji. Finalno takmičenje je 7. oktobra u Beogradu, kada će biti proglašen najbolji ajvar u Srbiji. Pobednik kvalifikacionog takmičenja dobija „smederevac“ – čuveni šporet na drva, druga nagrada je mini „smederevac“, a treća paket „Dijamant“ proizvoda. Za devet sezona karavan je obišao više od 200 gradova, takmičari su od oko 100 tona paprike napravili preko 45.000 tegli ajvara, a manifestaciju je posetilo blizu milion ljudi.

Organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i omladine.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.