Učenici surduličkih škola ove godine postigli izuzetne rezultate iz engleskog

Pandemija korone, onlajn nastava pa kombinovana, vanredni raspusti nimalo nisu deci olakšali školovanje u protekle dve godine. Neki su situaciju koristili da što bezbolnije prođu taj period, dok su neki vredno učili. Koliko je ko bio uspešan, vreme će pokazati, ali je sigurno, prema podacima jedne od nastavnice engleskog jezika, da su mnogi učenici uložili trud i postigli fantastične rezultate na takmičenjima. Da je zaista tako, posvedočiće i sledeći spisak, koji nam je dostavila Dragana Mišić, nastvanica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Surdulice, mentor talentovanim učenicima.

Uspeh učenika i predavača

Ognjen Mihajlović, učenik sedmog razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“osvojio je prvo mesto na regiolanom i treće na državnom takmičenju talentovanih učenika po nastavnim predmetima. Učenici istog razreda i škole – Tamara Hristov, zauzela je drugo mesto na regionalnom i treće na državnom, dok je Vukašinu Dimitrijeviću pripalo treće mesto na regionalom nadmetanju. Sofija Đorić i Lena Petrović, iz osmog razreda škole „Vuk Karadžić“ na okružnom takmičenju iz egleskog osvojile su prvo mesto a njihove vršnajkinje iz iste škole, Đina Ristić, treće na istom, dok je Ena Radojičić zauezela treće, ali na regionalnom za talentovane učenike. Njihova nastavnica je Tamara Stojanović.

I srednjoškolci su svojim školama doneli nagrade. Katarina Stipić,iz prve godine, drugo mesto na regionalnom za talentovane učenike, Bojan Stanković , iz druge, drugo mesto na istom takmičenju, na regionalnom kao i državnom nivou, Loretino Salimović, treća godina, drugo mesto na nivou zemlje i Marta Stojanović, treća godina, treće mesto, na državnom. Iz iste škole, Anđela Todorov, četvrta godina, osvojila je drugo mesto na okružnom iz engleskog, kao i treće na državnom, za talente. Anastasija Popović, iz istog razreda, drugo na okružnom. Svi oni su učenici Gimnazije „Svetozar Marković, njihov profesor i mentor je Snežana Stipić, dok je nastavnica, Dragana, bila mentor Anđeli Todorov.

„Na kraju ove školske godine veliko mi je zadovoljstvo da primetim da ima toliko vrednih, pametnih i talentovanih učenika koji postižu fanatstične rezultate i toliko nastvanika i profesora koji svoj posao rade sa mnogo ljubavi, entuzijazma i posvećenosti. Kao nastavnika engleskog jezika, posebno me raduje činjenica da još uvek mnogo učenika vrlo rado uči ovaj jezik i iz dana u dan napreduje, usavrašava svoje znanje a uz pomoć i podršku svojih predavača, sa velikim uspehom predstavlja sebe, svoju školu i grad na različitim takmičenjima,“ kaže nastavnica, Dragana i dodaje „da je osećala obavezu, ali i želju, da ih sve pomene kao i svoje kolege koji u ovakvim vremenima nesebično ulažu sebe i vredno rade sa svojim učenicima.“

Rezultati nisu izostali ni u školi engleskog jezika, Obrazovnom centru „The Winning Team“. Marta Stojanović, Đorđe Milojković i Bogdan Nešić položili su međunarodni Kembridž ispit FCE (B2) ocenom A, čime su potvrdili da vladaju ovim jezikom na C1 nivou.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.