Uskoro podaci o napuštenim psima u manjemdelu hanske opštine

Autor: Lj. P.

Problem napuštenih pasa u Vladičinom Hanu je veliki. Pre pa dana, kako piše Han info, „u okviru pilot projekta, članovi Tima za rešavanje problema napuštenih pasa na teritoriji opštine Vladičin Han, zajedno sa Ivanom Kurajovim iz udruženja „Ljubimci“, sproveli akciju prebrojavanja napuštenih pasa. Prebrojavanje je sprovedeno u centralnom opštinskom području i na teritoriji Prekodolca.“

Uskoro bi tim trebalo da ima podatke o broju napuštenih pasa, što je prvi korak u rešavanju problema. Kako je bilo najavljeno prilikom formiranja Tima za rešavanje problema pasa lutalica u hanskoj opštini, u planu je izgradnja prihvatilitša za napuštene životinje, kako bi problem trajno bio rešen.

Opština Vladičin Han svake godine izdvaja veliki novac za šintersku službu „MB Avenija“ iz Beograda, ali problem za oko deceniju, koliko su ovde prisutni, niti je rešen niti su građani zadovoljni njihovim radom. Godišnje iz opštinske kase šinterima ide oko milion dinara, ali isto toliko i za plaćanje odštete licima koje su psi ujeli.

Fotografija: iz arhive

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.