Vučić sutra u Vranju otvara „Teklas“

Predsednik RS, Aleksandar Vučić i predsednički kandidat SNS-a na predstojećim izborima, 3. aprila sutra će u Vranju otvoriti pogon hanskog „Teklas automotiv“. Kako pišu mediji, kompaniji iz Turske koja od 2015. godine posluje u Vladičinom Hanu, Ministarstvo privrede je odobrilo 10,7 miliona evra državne pomoći za otvaranje još jednog pogona i to u Vranju. Prvi deo državne pomoći, od ukupno sedam tranši, „Teklasu“ će biti isplaćeno ove godine a zadnja 2028. U novom pogonu, gde je radio „Geoks“, najavljeno je upošljavanje najmanje 500 radnika na neodređeno vreme, do kraja 2028. godine.

Povodom vesti o otvranaju novog pogona turske kompanije u Vranju, u pojedinim medijima se pisalo i o tome da će deo radnika iz Hana biti prebačen u Vranje i da se očekuje gašenje nekih pogona a, možda, i zatvranje fabrike.

Tim povodom smo telefonom kontaktirali predsednika opštine Vladičin Han, Gorana Mladenovića i pitali ga šta se dešava sa Teklasom“. Mladenović je odgovorio da je sa fabrikom sve u redu i da će, nakon sutrašnje posete predsednika, Aleksandra Vučića Vranju, imati vremena za duži razgovor o „Teklasu“, pošto je trenutno zauzet oko posete predsednika.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.