Akcija dobrovoljnog davanja krvi NURDOR-a u Hanu

Naredne nedelje u Vladičinomće Hanu Udruženje roditelja dece obolele od raka organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana 24. februara, u prostorijama biblioteke Gimnazije „Jovan Skerlić“, od devet do 14 časova, te apleujemo na dobrovoljne davaoce krvi i naše sugrađane da davanjem krvi podrže male borce u borbi sa bolešću.

Svake godine od 2013. kada je ustanovljen, 15. februr se obeležava kao Međunradoni dan dece obolele od raka. Prema zvaničnim podacima, svakg dana u Srbiji od malignih bolesti oboli po jedno dete i, nažalost, svake nedelje po jedan mališna izgubi bitku sa bolešću. Rezerve krvi imaju veliku ulogu pri njihovom lečenju pa je ove godine i Vladičin Han među ukupno 26 gradova u zemlji u kojima su organizovane akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Akcije podrške NURDOR će organizovati ili je već organizovao i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Smederevu, Prijepolju, Rekovcu, Kraljevu, Lebanu, Ubu, Boru, Lazarevcu, Priboju, Vršcu, Užicu, Valjevu, Zrenjaninu, Somboru, Šapcu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vranju, Pirotu, i Sokobanji.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.