Ana Ilić među 38 pesnika sveta antologije Woman Scream Festivala

Autor: Lj. Pavlović

Među stotinama kandidata iz celog sveta naša Ana Ilići izabrana je zajedno sa 38 pesnika za antologiju poezije Woman Scream Festivala. Prestižno priznanje na prvom mestu za Anu, njenu porodicu, a zatim i za Srbiju. Za mladu pesnikinju, poreklom iz Vladičinog Hana koja živi u Nišu, ovo je još jedna u nizu prestižnih nagrada.

Ana Ilić

Antologija Woman Scream Festivala je zbornik poezije i vizulenih umetničkih dela koja su izabrana na konkursu tog festivala. Antologija se distribuira u više od 30 zemalja sveta, tako da pesnici i umetnici dobijaju priliku da svoju poeziju i umetnost predstave široj publici.

Woman Scream Festival je međunarodni festival umetnosti koji okuplja pesnike, vizuelne umetnike i druge kreatore iz celog sveta u borbi protiv nasilja nad ženama. Osnovan je 2011. godine u Dominikanskoj Republici. Danas se održava u više od 70 zemalja, svake godine u martu i sačinjavaju ga konferencije, izložbe, recitali poezije, konceri, predstave i filmski festivali. Važnost festivala je u podizanju svesti o nasilju nad ženama i daje priliku kreatorima da izraze svoju solidarnost sa žrtvama nasilja.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.