Apelacioni sud smanjio kaznu vozaču koji je usmrtio Jovanu iz Žitorađa

Dvedestjednogodišnji Mladen Gigić iz Niša, pravosnažno je osuđen na pet godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja. On je 20. novembra 2020. godine kod bulevarske pijace u Nišu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je Jovana Petković (25) iz Žitorađa kod Vladičinog Hana zadobila teške povrede, usled čega ja nakon nekoliko dana i preminula.

Apelacioni sud je usvojio žalbu Gigićevog advokata te je presudu Višeg suda i kazna zatvora od sedam godina, preinačio na pet. Njemu je izrečena i mera bezbednsti zabrane upravljanja  motornim vozilom u trajanju od pet godina, bez uračunavanja vremena provedenog na izdržavanju kazne.

Kako navode mediji, tokom suđenja otpuženom, sud je utvrdio da je on vozio pod dejsvom alkohola, sa 1,38 promila u krvi, da je prošao kroz crveno svetlo i da do nesreće nije došlo usled neispravnih kočnica na automobilu, kako je izneto na sudu. Prikazan je i snimak sa nesreće.

Više javno tužilaštvo je za počinioca tražilo maksimalnu kaznu od 12 godina. Međutim, prvobitna kazna sa sedam godina, sada je po presudi Apelacionog suda umanjena za još dve.

Viši sud je Gligiću odobrio da bude u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor, zbog čega je porodica nastradale devojke svojevremno organizovala proteste.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.