BLAGA ZIMA NIJE USPAVALA KOMUNALCE

Komunalci u Vladičinom Hanu nabavljaju mašine za zimu

Javno preduzeće za komunalno uređenje „Vladičin Han“ krajem prošle godine sklopilo je ugovor sa japanskom Vladom o nabavci kamiona za zimsko održavanje puteva u gradu i u planu je nabavka još jednog za nekategorisane puteve.

Nekoliko blažih zima prethodnih godina nisu „uspavale“ hanske komunalce, već se opremaju mehanizacijom za zimsko održavanje puteva, s obzirom na to da imaju obavezu održavanja saobraćajnica u varoši u tim mesecima.

Krajem prošle godine je direktor, Goran Radivojević potpisao ugovor sa japanskim ambasadorom u Beogradu za dobijanje donacije od 80.050 evra, za nabavku kamiona sa raonikom i posipačem soli.

„Procedure oko prenosa još uvek nisu završene i novac tek treba da bude prenet na namenski račun Komunalnog preduzeća. Njime ćemo kupiti vozilo za zimsko održavanje saobraćajnica u Vladičinom Hanu. Ukoliko donacija ne pokriva troškove nabavke, pomoći će nam lokalna samouprava da obezbedimo vozilo. Za njegovu kupovinu smo konkurisali još u martu prošle godine, ali oko cele situacije u uslovima pandemije, došlo je do poremećaja i u autoindustriji – u proizvodnji, isporuci a cene su povećane za oko 30 odsto,“ kaže Radivojević.

Opštinskim budžetom za tekuću godinu predviđeno je 19.100.000 dinara za nabavku još jednog vozila za zimsku službu, ali će ono biti namenjeno i za održavanje nekategorisanih puteva tokom cele godine.

„Trenutno imamo specijalizovano vozilo, traktor sa raonikom i tzv. nošenim posipačem, jednu mašinu za čišćenje nekategorisanih puteva kojom se mogu rasčistiti veliki smetovi kao i mali rovokopač za utovar rizle u traktor,“ izjavio je direktor Komunalnog dodajući da im i „Vodovod“, ukoliko ustreba, pomaže svojom mehanizacijom, a da radne snage imaju dovoljno u preduzeću.

Materijala za posipanje puteva imaju na zalihama, oko 15 tona soli a od nabavljenih 100 metara kubnih rizle, preostala je petina. Imajući u vidu prilično blagu i ovu zimu, to će biti dovoljno.

Za zimsko održavanje puteva u varoši ove godine iz opštinske kase za to preduzeće je predviđeno 6,5  miliona dinara, koliko i lanjske godine. 

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.