Blok internističkog odeljenja ZC Surdulica imaće više soba sa manjim brojem kreveta

Autor: Lj. Pavlović

U Zdravstvenom centru Surdulica nedavno je otpočela rekonstrukcija internističkog bloka, dečjeg odeljenja i odeljenja fizikalne terapije Opšte bolnice, najstarijeg dela te zdravstvene ustanove. Prevashodni razlog rekosntrukcije je izmeštanje kotlarnice iz podrumskih prostorija tog dela OB i nehigijenskih uslova usled njenog rada.

Kako je objavljeno na eKpaija – prijemne i specijalističke ambulante internog i dečjeg odeljenja, zajedno sa specijalističkim ambulantama biće izmeštene u podrumskom delu objekta, nakon potpune adaptacije tog dela. Time će se proširiti sadržaji dečjeg odeljenja i odeljenja fizikalne terpaije, dok je u planu da se na spratu povećanja broj soba za interno, sa manjim brojem ležajeva.

Kako je istaknuto na gradilištu, naručilac posla je Ministarstvo za javna ulaganja Republike Srbije, dok je investitor Opština Surdulica. Nosilac posla je GP „Tončev gradnja“. Vrednost radova je 241 milion, a rok za završetak, 270 kalendarskih dana,“ piše eKapija. Na tabli je kao početak radova označen 7. februar ove godine.

ZC iz Surdulice je jedan od dva u Pčinjskom okrugu. Pored Surduličana, zbog nedostatka specijalističkih službi, tu se leče i pacijenti i opština Vladičin Han i Bosilegrad, ili oko 40.000 stanovnika.

Rok za izvođenje radova je 270 kalendraskih dana.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.