Bogdan Veličković, dvostruki šampion na republičkim takmičenjima na fakultet bez prijemnog

Autor: Lj. Pavlović

Bogdan Veličković iz Vladičinog Hana, maturant Tehničke škole u tom mestu, dalje školovanje nastaviće bez polaganja prijmenog ispita. On je đak generacije Tehničke škole, dobitnik „Vukove diplome“, opštinskog „Vidovdanskog“ priznanja za najbolje učenike , ali ono što ga izdavaja je to što je dva puta na nivou Srbije u toku ove školske godine osvojio prva mesta u oblasti robotike – u programiranju robota i na RoboCup Junioru. Zbog toga, na Elektronskom fakultetu iz Niša, sa maksimalnim brojem poena za upis, Bogdan će dobiti indeks, bez polaganja prijemnog ispita, kao jedan od najboljih učenika.

„Velika je čast i sreća biti đak generacije, ali i upisati fakultet uz privilegiju koju nam je omogućilo Ministarstvo prosvete da ne polažemo prijemni. Robotika je bila moj omiljeni predmet i sa ekipom sa kojom smo zajednički učestvovali na takmičenjima u toku ove školske godine smo dva puta na republičkom nivou osvojili prva mesta,“ kaže on.

Najpre u programiranju robota, gde im je mentor bio profesor Nebojša Mladenović, gde se Bogdan takmičio tek od prošle godine i zauzeo drugo mesto. Zatim i na RoboCup Junioru, sa mentorom, profesorom, Mlađanom Mladenovićem. To im je bilo prvo učešće, ali su učenici iz Hana trijumfovali, pokazavši najbolje znaje na nivou Srbije među ostalim ekipama i pobedivši.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.