Časni krst pripao mladom Ignjatoviću

Autor: Lj. Pavlović

Osvajač Časnog krsta na današnjem bogojavljenskom takmičenju na bazenu u Vladičinom Hanu je Danijel Ignjatović iz hanskog sela, Garinje. Među više od 80 takmičara Ignjatović je bio je najbrži, ali, kako je rekao Goran Mladenović, predsednik Privremenog organa Opštine Vladičin Han, svi učesnici su pobednici. On je svim takmičarima i građanima poželeo srećne praznike, istakavši da su svi oni koji su danas ušli u vodu, pobednici.

Među takmičarima je bilo i dvoje maloletnika, a najmlađa među njima bila je Helena Jović (8), iz Vladičinog Hana, koja je ujedno i najmlađa učesnica do sada. Ona je plivala uz oca, Milana, koji je dugogodišnji učesnik na bogojavljenskoj manifestaciji.

Helena i Milan Jović

Svi učesnici su dobili po Časni krst i majicu, dok je za sve posetioce služeni su čaj, kuvan vino i rakija. Za razliku od prethodnih godina kada se na Bogojavljenje temperatura spuštala za više stepeni ispod ispod nule tako da se ledio dah, danas se plivalo na skoro pa prolećnih 13 stepeni.

Kod hrama Kneza Lazara jutros je održano i kupanje krsta. Mladić iz Vranja, Danilo, kako kažu prisutni, za to je dao oko 70.000 dinara.

Kupanje krsta, Han info

Plivanje za Časni krst u Vladičinom Hanu organizuje se od 2017. godine, kada je bilo samo pet učesnika. Prvi koji ga je osvojio bio je Dragoslav Đjorđević, iz Vladičinog Hana. Tada je takmičenje organizovano na Južnoj Moravi, ali se od 2020. održava na gradskom bazenu, kada se priključio i sam predsednik Opštine, Goran Mladenović, prvi među svojim kolegama sa juga Srbije. Manifestacija s godinama postaje sve masovnija, a za Časni krst plivaju i devojke, koje su do sada dva puta bile pobednice.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.