Cilj socijalista – dobar rezultat i ulazak u vlast

„Da Aleksandar Vučić bude predsednik, a Ivica Dačić, premijer. Da li je to protiv građana Srbije?“ pitao je Tončev.

Autor: Lj. Pavlović

„Predstojeći lokalni izbori u Vladičinom Hanu prilika su da socijalisti potvrde uporište Socijalističke partije Srbije, a cilj – ostvariti dobre rezultate i ući u vlast,“ rečeno je danas na skupu te stranke u Vladičinom Hanu kome su prusustvovi i visoki funkcioneri te strane, Branko Ružić i Novica Tončev.

Obraćajući se prisutnima sa liste „Za Vladičin Han časno i pošteno- računajte na nas“ za odbornike u lokalnoj skupštini zajedno sa JS, čiji je nosilac liste Petar G. Stošić, Ružić je rekao da je SPS uvek doprinosio strateškim infrastrukturnim i državotvornim projektima u interesu naroda, podsećajući da ta partija ima dugu tradiciju postojanja kao SPS od 33 godine. Za to vreme, kako je rekao, „bilo je puno izazova i problema, ali su svi oni prevaziđeni, kao i to da su 24. septembra, odnosno 5. oktobra 2000. platili političku cenu.“

„Mi smo ti koji smo obezbeđivali političku stabilnost kroz istoriju – kada smo bili pozvani u Koštuničinu Vladu, 2008. kada se Srbija našla na raskršću između Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke, kada SNS nije ni postojao, ali i 2012. kada je Tomislav Nikolić došao na vlast i SNS se pridružila politici evrointegracija koju smo mi inicirali. Tada smo formirali koaliciju koja traje već 11 godina,“ izjavio je Ružić.

On je, između ostalog, kazao i to da zbog toga, sada niko ne može da im spočitava što žele pobedu, jer izbori zbog toga i postoje. Ružić je podsetio da je u Vladičinom Hanu, u vreme kada je bio ministar prosvete, u varoši rekonstruisan vrtić „Čarolija“, izgrađen novi, „Zvončica“, da su za porodice socijalno ugroženih obezbeđeni besplatni udžbenici, rekonstruisana jedna škola, kao i to da liste čekanja za vrtiće pokazuju da ima dosta mladih bračnih parova i da Vladičin Han ide pravim putem.

Novica Tončev, koji je i predsednik lsurduličkih socijalista „jedine crvene tačke u Srbiji“ povodom izjave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića da „neće dati glasove u Surdulici“, je rekao – nećemo ni mi da gubimo glasove, a niko nije rekao da nećemo sa njima, ali da ravnomerno učestvujemo.

„Da Aleksandar Vučić bude predsednik, a Ivica Dačić, premijer. Da li je to protiv građana Srbije?“ pitao je Tončev, koji je polutičkim kolegama u Vladičinom Hanu obećao svaku vrstu pomoći tokom kampanje.

Petar Stošić je visoke funkcionete SPS-a danas upoznao sa tim da su lokalni socijalusti u rekordnom roku od tri sata prikupili potpise za podnošenje liste, da su obezbedili pouzdane ljude „za kutije“ i da sve pripreme teku po planu.

„Ponosan sam na svoje saradnike i čast mi je da sam nosilac liste „Za Vladičin Han časno i pošteno – računajte na nas“. Na prošlim izborima imali smo podršku 17,5 birača. Projekcija za ove je 25 odsto od 16.155 upisanih birača,“ izjavio je Stošić.

Ono što je bilo zanimljivo je da među prisutnima danas nije bilo Dragana Dimitrijevića, bivšeg lidera SPS-a, niti Slađana Marinkovića.

Na listi za republički parlament „Ivica Dačić – premijer“ iz Vladičinog Hana se, po prvi put, nalaze čak tri kandidata za poslanike, Petar G. Stošić (SPS), Petar N. Stošić (JS) i Jelena Dimitrijević takiđe iz redovs socijalista.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.