Da se podsetimo – Pre osam godina Vladičin Han dobio svetskog šampiona u diznaju tegova

Hančani bi trebalo da budu ponosni što neko ovakve događaje i trenutke, vredne istorije, čuva od zaborava, kao Branislav u ovom slučaju, i podseća nas na njih, jer ova titula, niti to zlato, nije manje vredna i ne sija manje u odnosu na bilo koji drugi sport.

Autor: Lj. Pavlović

U euforiji nedavnih pobeda naših sportista, pojavila se i jedna vest da nas podseti na uspehe ljudi iz naše sredine. Branislav Kostić, Hančanin koji radi u Americi, objavio je na društvenim mrežama fotografije od pre osam godina kada je Aleksandar Stanković Kalča, naš sugrađanin, na Svetskom takmičenju u dizanju tegova u Las Vegasu postao prvak sveta. Da nas podseti na trenutke kada smo bili ponosni zbog toga što imamo svetskog šampiona. Branislav je sa prijateljima prisustvovao takmičenju i, kako je napisao – bili su presrećni i ponosni što su deo te priče. Hančani bi trebalo da budu ponosni što neko ovakve događaje i trenutke, vredne istorije, čuva od zaborava, kao Branislav u ovom slučaju, i podseća nas na njih, jer ova titula, niti to zlato,nije manje vredna i ne sija manje u odnosu na bilo koji drugi sport.

„I da nije postao svetski šampion, za mene će Sale uvek biti veliki šampion, ljudska gromada jer je dobar i neiskvaren čovek, a uspeh koji je postigao je tim veći što dolazi iz male sredine sa nikakvim ili malim uslovima i podrškom,“ napisao je Branislav.

Aleksandar Stanković, ili Saša Kalča, kako ga znaju sugrađani, nakon što je postao državni a zatim evropski prvak, u Las Vegasu je 2015. godine osvojio i titulu svetskog šampiona u „mrtvom dizanju“, u kategoriji do 140 kilograma, podigavši 352,5 kilograma. Izuzetan sportista, trener, prijatelj, porodični čovek…

U Las Vegasu je boravio nedelju dana, zahvaljujući prijateljima iz Amerike i Francuske. U Vladičinom Hanu mu je organizovan skroman doček ispred Opštinskog suda, gde je svetski šampion neko vreme radio u obezbeđenju.

Večernje novosti

Fotografaije: Branislav Bane Kostić

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.