Danas i sutra dani žalosti u Hanu

Zbog smrti četvorogidšnjeg D. Đ. iz Vladičinog Hana danas i sutra su dani žalosti u ovom mestu. Sve kulturne i zabavne aktivnosti u sklopu lokalne samouprave su još juče otkazane. Predsednik opštine je otkazao redovnu, pretprazničnu konferenciju za novinare, a Centar za kulturu tradicionalni dečji maskenbal.

U Vladičinom Hanu tuga za mališanom koji je preminuo nakon gušenja, progutavši strani predmet u vrtiću „Čarolija“ i samo se o tome priča. Ljudi se pitaju kako je došlo do ovakve tragedije, kakvu ova varoš ne pamti. Oni koji znaju porodicu, kažu da su u pitanju mladi ljudi, otac je učitelj veronauke u obližnjem selu, Kunovu. Kažu i da su pre oko mesec dana dobili prinovu u porodici.

Juče su Opštinsko javno tužilaštvo, policija i prosvetna inspekcija pokrenuli istragu o ovom slučaju iz vrtića, koji je pre oko nedelju dana svečano otvoren. Prema informacijama nadležnih danas je na Sudskoj medicini u Nišu obavljenja obdukcija tela dečaka, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Nalazi se očekuje za nekih dvadesetak do mesec dana.

Otvaranje vrtića

Podsetimo, usled gušenja mali D. Đ. je iz vrtića odvezen u Surdulicu, a zatim hitno u Niš, gde je na dečjoj hirurgiji operisan. Kako su saopštili nadležni iz UKC Niš, dečak je primljen u veoma teškom stanju, sa vidnim oštećenjima moždanih funkcija. Ekipa lekara je uspela da odstrani predmet koji je progutao, prema nekima igračku, dok drugi pričaju da je to bio žir sa novogodišnje jelke u vrtiću. I pored napora lekara da mu spasu život, mališan je preminuo tokom noći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.