Danas na „Overloadu“ spektakl bajkera i još jedan koncert

Poslednjeg dana održavanja „Overloada“ na sportskom centru u Vladičinom Hanu, danas, biće organiozovan defile bajkera, takmičenje u bajkerskim igrama i još jedan koncert. Motociklisti koji su ove godine još sinoć došli iz gotovo svih krajeva Srbije, kao i iz Bugarske, Severne Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine većim delom borave u kampu.

„Prvi put sam ovde, drugovi su mi rekli da je ovde zabava perfektna, preko dana bazen, uveče koncerti. Nas četvoro je došlo iz Skoplja,“ kaže mladi bajker, Ratko Sazovski.

Grupa bajkera iz Skoplja i Niša

Irena Mitić Stojković iz Niša je u Hanu po prvi put, ali je njen suprug više godina unazad bio na „Overloadu“. Kaže, ona od svoje devete godine vozi motocikl.

„To je prelep osećaj, psiho terapija. Bilo da vozite, ili da vas neko vozi,“ veli ona.

Među bajkerima ima i ljudi srednjih godina. Jedan od njih, predsednik Moto kluba „Falkos“ je sa još troje prijatelja došao iz Soko Banje, a danas će doći još njihovih prijatelja, da učestvuju u spekatklu bajkera.

Među kamperima je najviše mladih. Iako je Vranje na nešto manje od 30 kilometara od Hana, grupa od njih osmoro se udobno smetila u kampu, u šatorima i ležaljkama, vezanim za stabla drvoreda. Jovana Mladenović je na „Overloadu“ po treći put.

„Super je sve. Organizacija, moto skup, dobri izvođi, što je i jedna od odlika ovog festivala,“ kaže ona.

Pored zabave, posetioci mogu da kupe i po neku sitnicu za uspomenu, bajkerske majice, kačkete i po neki suvenir. Bojan Nešić iz Niša, od sinoć je u Hanu. Svake godine dolazi i kaže da je do sada bio zadovoljan prodajom, a ove godine, tek će videti kako će proći. Inače, tu je ne samo zbog zarade, već i zbog „druženja, lepog mesta, lepog bazena. i bogatog programa festivala…“

Dobar provod i ove godine gostima će svakako pružiti bajkerske igre koje počinju u 17 časova a zatim i defile u organizaciji domaćina, „MK „Čovek i mašina“. Nakon toga je i završni koncert na kome će nastupiti: „Popečitelji“, „Cardinal point““Mortal combat“ i „Galija“.

Za bajkere je danas organizovan besplatan ručak, za sve posetioce besplatan boravak u kampu i na bazenu. Generalni pokrovitelj festivala je Opština Vladičin Han.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.