„Beogradski sindikat“ bukvalno „zapalio“ hanski sportski centar

Koncenrt dugo očekivanog „Beogradskog sindikata“ na „Overloudu“ u Vladičinom Hanu premašio je sva očekivanja – i publike i izvođača. Ako kažemo da je noćas Han bio prestonica muzike, nije čista fraza., niti preterivanje. Zaista je bilo tako. Sa kultnim beogradskim hip hoperima pevalo je i igralo nekoliko hiljada gledalaca – mladih, ljudi srednjih godina sa decom i oni malo stariji, ali mladi duhom – bajkeri, gosti iz zemlje i susednih zemalja. Orilo se Hanom“Sistem te laže“, pevalo Kosovu, rujnoj zori,“Nema predaje“, a vrhunac atmosfere je dobro znani „Moj Beograde“. Iako je vreme nastupa za svaki sastav bilo ograničeno na po sat vremena, „Beogradski sindikat“ ga je, na zadovoljstvo publike, daleko premašio. Stiče se utisak da su prisutni tako mogli do zore, uz međusobnu konekciju i lakoću vrsnih izvođača da publici ni na trenutak ne opadne pažnja. Skandiralo se podjedanko Hanu i „Beogradskom sindikatu“.

Mladi izvođači hip hopa, roka, panka – „Distrikt“ i „Iskaz“ pre toga su zagrejali publiku svojim nastupima, ali su se tereni na sportskom centru i tribine prepunili pred sam nastup BS. Na sinoćnjem koncertu nastupio je i mladi lokalni muzičar „Jimmy“, a za sam kraj večeri „Pesto“ iz Surdulice, mlad a već poznat di džej.

Subota je finalni dan ovog tradicionalnog muzičkog dođaja na jugu Srbije, brenda Vladičinog Hana. Pored „Popečitelja, „Mortal kombata“ i „Cardinal pointa“, publika, ona malo starija od one uobičajene na „Overloudu“, željno iščkuje dolazak niške legendarne „Galije“, te će tako će muzički ukusi svih starosnih struktura biti zadovoljeni.

Pre koncerta, biće održan moto-skup sa defileom a zatim i bajkerske igre. Zaljubljenici u ove moćne mašine već danas su počeli da pristižu, smeštaju se u kampu koji su volonteri pripremili. Mnogi među njima nisu tu po prvi put, što dovoljno govori o gostoprimstvu Hančana i popularnosti festivala. Besplatan boravak u njemu, kao i na bazenu u sklopu rekreativno-sporstkog centra „Kunjak“ omogućili su im organizatori, a sve pod pokroviteljstvom Opštine Vladičin Han.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “„Beogradski sindikat“ bukvalno „zapalio“ hanski sportski centar

  1. Baš lepo. Nego ko napravi brend,čija je ideja bila da se počne u Hanu sa takvom manifestacijom. Koliko su organizatori zaradili ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.