Petak, gužve i stalni problem parkiranja

Vladičin Han je malo mesto sa previše automobila i reklo bi se premalo parking mesta. Međutim, i onda kada ih ima, ili kada bi ih imalo dovoljno, neki vozači se izgleda teško odvikavaju ustaljene navike da parkiraju tamo gde njima najviše odgovara. Jedna naša sugrađanka danas je redakciji Vesnik017 poslala fotografije ispred marketa „Jabuka“, zbunjena nedavno postavljenim saobraćajnim znakom – da li je dozvoljeno parkiranje na trotoaru, kao što su vozila parkirana ili ne. Dilemu nam je razrešio jedan od nekadašnjih policajaca.

„Na osnovu saobraćajnog znaka koji je nedavno postavljen, parkiranje je dozvoljeno, ali samo na ulici, paralelno sa njom. Na trotoaru parkiranje u ovom slučaju nije dozvoljeno, kao što je to svakodnevna praksa,“ kaže on.

Da li je ovo pravo rešenje ili ne, još jedna je dilema. Da li je bolje da se na ulici, gde se nalazi Dom zdravlja, vozila parkiraju na njoj i izazovu kolaps u nemogućnosti da se mimoiđu, kao pre par meseci kada hitna pomoć nije mogla da prođe sa pacijentom koji je doživeo infarkt, ili da se parkiraju na trotoaru, kao na fotografijama, pa da ih pešaci zaobilaze ili se kreću kolovozom? Naročito, kada uskoro počne školska godina.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.